Mijn boeken vind je hier: boeken op Papieren Avonturen

8 February 2013

tussendoortje
getaway


Afgelopen weekend struinden we over de 'Hoge Veluwe'
Last weekend we strolled around at the 'Hoge Veluwe'N.P.

En als je Hoge Veluwe zegt, zeg je Kröller-Müller. Natuurlijk bezochten we het museum, alleen voor de collectie van Gogh's zou je al moeten gaan.
And when at it you have to visit the Kröller-Müller museum which is situated in the park, for alone the van Gogh collection is worth the detour.


In de collectie veel schilderijen uit zijn Franse tijd, maar er hangen ook heel wat tekeningen uit zijn beginjaren. Vincent van Gogh tekende o.a. boerenlui toen hij in Etten bij zijn ouders woonde. Gaaf te bedenken dat de vrouw op deze tekening zomaar familie van me zou kunnen zijn (weinig kans, ik ben natuurlijk vele malen knapper :))
Many paintings from his French period, but in the collection are lots of drawings from his early years too. Vincent van Gogh has drawn farmers among others when living in Etten with his parents, cool to think the woman on this drawing could easily be related to me (not very likely,  I'm much prettier  of course :))


In de museumwinkel hadden ze de leuke clips van Aart Roelandt, handig om losse kaarten op de foto te zetten en voor heel veel andere dingen denk ik zomaar (jawel de leuke lepeltjes mochten even figureren :))
In the museumshop they sell the cool clips by Aart Roelandt. Handy when taking photos of postcards and such and to use for all kind of other purposes I guess (yep the cute spoons are having their 5 minutes of fame :)) 


En dinsdag kwam ik in de HEMA weer nieuw tape tegen, dat kon ik ook al niet laten hangen :) 
And tuesday I found some new tape at HEMA (a Dutch department store). Those had to come home with me too :)


˚˚˚˚˚˚˚˚˚
Iets heel anders:Een paar maanden geleden struikelde ik over 'Marleens Boek van de Week'. Een aanrader voor ieder die graag leest. Goed geschreven recensies, meestal zodanig dat je meteen naar de boekhandel wilt snellen om het bewuste boek aan te schaffen en er in te duiken. Niet doen, want je hebt iedere week kans het boek van de week te winnen :)
Je kunt je aanmelden voor de wekelijkse nieuwsbrief. Wel doen, want zo lees je nog eens wat anders. De boeken die beschreven worden staan namelijk lang niet allemaal in de top-10 van de Bollen, Bruna's of Selexyzen :)

(In case you are wondering: Marleens Boek van de Week is my favorite book review website, it's written in Dutch)


post signature

6 comments:

 1. Zittende achter de pc, de kinderen naar school, zie ik jouw prachtige foto's en heb direct zin om te wandelen...

  Het is weer een blogpost om van te genieten. Het gele tape heb ik ook, dat komt weer van pas als ik met geel-grijs aan de slag ga (-:

  Nu neem ik nog een kijkje op Marleens Boek Van De Week.
  Fijne dag!

  ReplyDelete
 2. Heerlijk weekendje weg! Vooral het struinen spreekt me erg aan!
  Leuke kaartenclips!
  Fijn weekend, groetjes van Yvon

  ReplyDelete
 3. Die 2 de foto, een juweel meid, ophangen thuis. Wij waren er ook al eens, alleen veel drukker, en ik houd van rustiger ;)) leuk die clipstandaard, en de hema, ik zie nooit niks, maare eerlijk is eerlijk, van ook niet zo van de tapejes ;))

  ReplyDelete
 4. Wat een leuke tape! Ik MOET ook eens naar de Hema. Hier is er onlangs eindelijk één geopend. Op zoek naar tape dus;-)
  Prachtige beelden van de Hoge Veluwe, was ik nog nooit.
  Marian

  ReplyDelete
 5. Great fun getting to see some of where you get to wander and visit Dymphie!
  Love it all ... you make me smile
  oxo

  ReplyDelete
 6. Oh leuk, lekker er tussenuit. Doen wij ook wel es;)
  Kröller-Muller ben ik nog nooit geweest, lijkt me mooi!
  (en waarom zeg je dat nou hè, van dat tape..wil ik ook weer naar de Hema natuurlijk;)

  ReplyDelete

Leuk dat je m'n blog bezoekt, bedankt voor je reactie!


Thanks for visiting my blog. It's fun to read your comment!

Related Posts with Thumbnails

yep, i'm counting too :)