Mijn boeken vind je hier: boeken op Papieren Avonturen

5 April 2011

een maand - een boek 3
a month - a book 3

Anneke en ik hebben ieder weer een boek voor onze maandelijkse uitdaging gemaakt en het enige dat we afspraken is het thema. Voor maart werd dat 'alles behalve papier', dat had ondergetekende maar eens in een dolle bui bedacht, wat een mens zichzelf aan kan doen... Na veel hoofdbrekens heb ik de zaag maar ter hand genomen, een oude kastplank in stukken gezaagd en een paar vellen schuurpapier later had ik vijf nogal dikke bladzijdes :) 
Anneke and I each made a book for our monthly challenge again, the only thing we arranged up in front is the theme. For March it was 'everything but paper', made up by yours truly when a bit foggy minded, the things one can get into... I have to admit it took some time to think up what to make. Bravely I sawed an old shelf in pieces, sanded the parts smooth and ended up with five really fat pages :)Omdat ik in een nostalgische bui was heb ik er een 'poesie'-album van gemaakt. Wij noemden de versjes-albums waar vriendinnetjes een rijmpje in schreven een poesie-album en niet poëzie-album. Dus POESIE werd de titel.
Being in a nostalgic mood I made it into a rhyme album like we had as kids, the kind friends wrote in. Poesie is a take on poetry, it's not spelled like that in Dutch, the correct way would be poëzie.

Formaat van de bladzijdes is A6, ze zijn bijna 2 cm dik. De rug is uit een stukje leer van een oude tas gesneden. Voor de inhoud heb ik een paar ouderwetse rijmpjes gebruikt en oude foto's van 'arteology'.
Size of the pages is appr. 4x6x0,75". The spine/back is cut from a leather piece from an old purse. For the content I used some old-fashioned rhymes and vintage photos from 'arteology'.

De foto's en tekst heb ik op acrylverf-vellen geprint en met gelmedium op de plankjes geplakt. Het lijkt zo wel een beetje op afgekrabde verf. 
The photos and tekst are printed on acrylic skins and attached to the pages with gel medium. It looks a bit like peeled paint.

vier keer goede raad / four times good advice

tevreden zijn, dat is een gunst / being content is a gift
tevreden schijnen, is een kunst / seeming content an art
tevreden worden een groot geluk / becoming content a happines
tevreden blijven en meesterstuk / staying content a masterpiece

als soms 't werk niet vlotten wil / when work is not easy
zit dan niet verdrietig stil / don't sit sadly still
nee, probeer het nog een keer / no, try again and again
en eens weer / and once again
dan bemerk je gauw m'n lieve kind / than you'll notice my dear child
dat wie volhoudt overwint / who sustains will overcome

wees een zonnetje voor ieder / be a sunshine to everyone
vriendelijk vrolijk en oprecht / friendly cheerful and honest
weet dat dan voor jou in 't leven / and do know that in your live
heel veel goeds is weggelegd / a lot of good things are waiting

held're kijkers, rappe handen / clear eyes, busy hands 
eerlijk, moedig, blij van zin / honest, brave, full of happines
om je dit steeds toe te wensen / to always wish you this
schrijf ik hier m'n versje in / i write my rhyme in here

rijmpjes en gevonden familie / rhymes and found family

Het was een leuk project, eindelijk eens op acrylverf geprint, dat gaan we vaker doen (die fles met dat medium stond al jaren te wachten, ik heb wel wat tips voor wie het ook gaat proberen).  Verrassend genoeg plakte het leer voor de rug prima vast op het hout met gewone stijfsel, ik had al stoffeernagels gekocht voor het geval dat.


Op naar Anneke, ze heeft laten vallen dat ze iets in of op haar boek wilde stempelen, ben ook heel benieuwd wat zij in plaats van papier heeft gebruikt ;) Wat ze ook gemaakt heeft, ik weet zeker dat het weer fantastisch zal zijn!
It was a fun project, finally I printed on acrylic paint, something to do again (the bottle medium was in the house for ages, I have some tips in case you want to give it a try)Surprisingly the leather for the spine was easily pasted to the wood with ordinary paste. I had some upholstery nails as a backup ready.


Anneke dropped a hint she wanted to use some rubber stamping in or on her book. I'm really curious what she used instead of paper ;) Off to take a look, I'm sure it will be awesome!
post signature

26 comments:

 1. Dit moet het dikste boekje zijn dat ik ooit zag :) Wat een super idee om een kastplank tot boekje te verwerken. Ongelooflijk hoe dat je allemaal lukt.
  Dankjewel voor het interessante filmpje.
  Leuke versjes met wijze woorden uitgekozen! Wij hadden trouwens een poezie vroeger, en kregen steeds te horen dat we poëzie moesten zeggen :)
  Originele binding met de leren letters.
  Jullie creativiteit kent geen grenzen.
  Benieuwd wat het volgende maand wordt!

  ReplyDelete
 2. Wat een ontzettend gaaf boekje is dit geworden! Super!

  ReplyDelete
 3. Geweldig! wat een gaaf idee en super uitgevoerd. Petje af!

  ReplyDelete
 4. Fantastic! Marvelous idea, I love how it stands up on it's own and you can see all the pages. xox Corrine

  ReplyDelete
 5. Wat een prachtig boekje Dymphie: ik ben er weg van!
  En nog gratis lesjes erbij ook!

  ReplyDelete
 6. Briljant! Geweldig!
  Jullie zwepen elkaar op tot grote hoogte!
  Van jullie kunstwerken zou een boek gemaakt moeten worden....

  ReplyDelete
 7. Wat een prachtig boekje is het geworden Dymphie. Ik kan er wel blijven naar kijken! Eerst en vooral een topidee, die kastplank! Hoe KOM je erop? Zo'n mooi effect, die dikke pagina's! En hoe je alles aan elkaar 'gebonden' hebt met die heel mooie rug vind ik super! Het printen op acrylverf is echt wel heel goed gelukt (zo'n blad door de printer halen lijkt me wel spannend :)). Die schitterende plaatjes en heel mooie versjes (rappe handen is jouw vaak toegewenst vroeger denk ik :))in combinatie met de houten pagina's maken er een heel mooi en vooral bijzonder boek van! Een pracht aanwinst voor je collectie!!!

  ReplyDelete
 8. Een poesiealbum van hout...hoe verzin je het, Dymphie!! Het is echt een schitterend kunstwerk geworden.

  ReplyDelete
 9. Via Anneke kom ik bij jouw boek. Meid wat een kanjermooi boek. Dit is niet voor een boekenworm, maar voor een houtworm":-)) Origineel en kunstzinnig. Liefs, Marleen.

  ReplyDelete
 10. Ik kom net van Anneke's blog en was heel erg nieuwsgierig geworden naar jou versie van "alles behalve papier". En oooo wat heb jij je ook origineel uitgeleefd. Fantastisch! Wat zijn jullie creabea's! Complimenten ook voor jou Dymphie. Kastplanken verwerken tot boek, wie heeft dat ooit gedaan? SUPER! En dan ook nog zo mooi nostalgisch afgewerkt en leuke lieve versjes er in verwerkt. Prachtig.
  Ik kijk nu al uit naar de boekjes van volgende maand....

  ReplyDelete
 11. Wat een leuk project, je poezieboek. Mijn dochter is sinds enige tijd de trotse bezitster van een poezieboek en na de oma's, opa en tantes/oom zijn nu de papa's en mama's van de vriendinnetjes aan de beurt om er in te schrijven (voorlopig mogen er alleen "grote" mensen in). Leuk want ik hoop dat dit weer een nieuwe trend mag gaan worden. Weg met de vriendenboekjes, leve het eerherstel van het Poeziealbum.

  groetjes, Jessica.

  ReplyDelete
 12. Hiya

  WOW your book is amazing, I love how vintage distressed it looks.

  Those skins look fascinating. Thanks for linking to a tutorial as well.

  Sorry for neglecting blog hops lately.

  Best wishes

  Billie :)

  ReplyDelete
 13. Jeetje, hoe komen jullie toch op die ideeen. Ik heb net Anneke's boekje bekeken en dit is ook alweer een super-idee. Een kastplank, geweldig. Het ziet er fantastisch uit. Kijk al uit naar jullie volgende project.
  Groetjes,
  Ini

  ReplyDelete
 14. The book is wonderful, I love it. And thank you for the video tutorial, that is a fascinating technique. I wonder if that skin can be stamped on?

  ReplyDelete
 15. Ik kijk momenteel naar Avro's kunstuur (ik neem het programma op en kijk dan wanneer ik tijd heb) en ik ben er van overtuigd dat dit boek perfect past in een moderne kunstcollectie, zo mooi, zo origineel, en zo vakkundig gemaakt. Proficiat!

  ReplyDelete
 16. geweldig dymphie!
  Origineler is niet te bedenken, ik vind het echt superknap gevonden én gemaakt, petje af!

  ReplyDelete
 17. Hey Dymphie, jij kent geen grenzen wat creativiteit betreft, helemaal tegek hoe je dit weer verzonnen en gemaakt hebt.
  KLASSE!

  ReplyDelete
 18. Geweldig, ik zag het net ook al bij Anneke. Mooi foto's ook.
  groet, Helmi

  ReplyDelete
 19. hee Dimphie, ook jij hebt weer zo;n groot piece off art gemaakt, wat een ideeén jullie 2 hebben, geweldig!!! Je moet er maar op komen. En die gedichtjes zijn zo leuk erbij gevonden, daar herken je toch de echte kunstenaar in!! En die video, erg leuk en mijn handen jeuken om het te proberen, amar of mijn printer daar ook blij mee is, meestal lukt zoiets niet, maar je kunt er altijd nog op stempelen, niet waar? Thanks in elk geval en nu genieten van je grote geweldige kunstwerk!!!

  ReplyDelete
 20. Wauw Dymphie, ik was al bij Anneke wezen buurten en dacht nog: Dymphie moet wel van goede huize komen om dat te overtreffen!! Maar, je bent natuurlijk ook wel supercreatief, dit is een prachtig boekenplankje...eh...plankenboekje geworden!

  Leuke techniek ook, met die acrylverf en printen..wat heerlijk dat er nog zoveel dingen zijn om te gaan proberen (ik snap nu waarom mijn schoonmoeder (75+) nog roept dat ze tijd tekort komt om allerlei leuks te doen..!

  ReplyDelete
 21. Leuk!!!!! en alles is al gezegd..

  ReplyDelete
 22. wauw, wat een schitterend creatief kunstwerkje! Mooie dikke, houten pagina's en met die 'afbladderende' pagina's en mooie versjes, helemaal top!
  xxDebbie

  ReplyDelete
 23. i´m always a bit behind... that looks GORGEOUS!!!!!!!!!

  ReplyDelete
 24. Ik vind ze echt helemaal geweldig!

  ReplyDelete

Leuk dat je m'n blog bezoekt, bedankt voor je reactie!


Thanks for visiting my blog. It's fun to read your comment!

Related Posts with Thumbnails

yep, i'm counting too :)