Mijn boeken vind je hier: boeken op Papieren Avonturen

2 June 2014

zeefdrukken
screen printingAmpersand en spat zijn gedrukt met handgesneden sjablonen. Het oranje en groen zijn in het echt fluo-kleuren, lastig op de foto te zetten.
Ampersand and splatter are hand cut stencils. The orange and green are fluo-colors in real life, hard to capture on a photo.


Woorden en wolk zijn van een belichte zeef. Er was meer tekst, maar met een dikke typfout en dat zag ik pas toen de zeef helemaal klaar was om te gaan drukken, uch... Nu ben ik van plan de rest er maar bij te gaan schrijven, ooit...
Words and cloud are made with a photo screen. There was more text on the screen, but with an enourmous typo I didn't notice until we started to print, ugh... Now I have vague plans to handwrite the remains of the quote... 


De opstapcursus zeefdrukken bij de Grafische Werkplaats in Den Haag is een absolute aanrader. Sjablonen snijden, film voorbereiden om een zeef te belichten, zeef belichten en drukken. Het smaakt naar meer :)
The beginners lessons at the Grafische werkplaats in The Hague are just so much fun. Cutting stencils, preparing film, exposing the photo emulsion on the screen and printing. It tastes for more :)post signature

8 comments:

 1. wow looks amazing - would love to try this technique.

  ReplyDelete
 2. Hoi Dymphie, ik doe het ff zo, heb je vorige week een mail gestuurd over de workshop boekbinden, maar vraag me af of je hem gekregen heb?had je gemaild via je profiel!

  ReplyDelete
 3. You create some really fabulous things Dymphie...
  this process is very interesting!
  oxo

  ReplyDelete
 4. Echt heel mooi resultaat. Prachtige sjablonen heb je gemaakt!

  ReplyDelete
 5. Superleuk dat je aan het zeefdrukken bent, zo'n mooie techniek! Ik ben er even mee gestopt maar nu is het nog maar de vraag of het wel in Nijmegen blijft, ik hoop het want ben het vast van plan weer eens op te pakken!!!
  Groet

  ReplyDelete
 6. Jij kunt ook alles.....wat is dit leuk om te zien zeg!
  Ben je er even tussenuit, kom je amper bij gekeken hier op je blog!
  Leuk die afwisseling, foto's boekje's en nog veel meer...
  Fijne zondag,

  Jolette

  ReplyDelete

Leuk dat je m'n blog bezoekt, bedankt voor je reactie!


Thanks for visiting my blog. It's fun to read your comment!

Related Posts with Thumbnails

yep, i'm counting too :)