Mijn boeken vind je hier: boeken op Papieren Avonturen

12 January 2009

sanbo

Liesan van Ignis Fatuus liet vandaag origami-sanbo zien die ze gemaakt had. Doosjes vouwen dat doe ik graag, vooral als ze betrekkelijk makkelijk te maken zijn zoals deze. In onze Westerse wereld zijn ze mooi te gebruiken om kleine dingetjes in te presenteren. In Japan schijnen ze als doosjes voor offergaven op altaars gebruikt te worden, maar daar kon ik verder niet veel over vinden.
Liesan at Ignis Fatuus showed an origami-sanbo today. Folding boxes is something I like to do very much, especially when they are relativily easy done like this design.Ik had nog wat mooi papier liggen en het oogt wel fraai zo'n gouden clubje bij elkaar. Deze doosjes meten 3,5 cm en zijn gevouwen van een vel papier van 15 cm in het vierkant.
I had some nice paper in my stash and they look nice and golden together. These boxes measure 3,5 cm and are folded from a 15 cm square sheet.

Hoe zo'n doosje te vouwen:
Instructie-video origami-sanbo
How to fold a box like this:
Instruction video origami sanbopost signature

3 comments:

 1. Leuk he :)
  En wat een prachtig papier!
  Voor zover ik weet verwijst het woord sanbo naar de drie schatten/juwelen van het boeddhisme namelijk de boeddha, de dharma (de leer) en de sangha (gemeenschap van mensen die de leer volgen). Het zijn inderdaad kleine offeraltaartjes.
  (ik ben ook maar een leek hoor dus het kan dat ik totaal verkeerd zit ;) )

  ReplyDelete
 2. Ziet er weer gelikt uit!

  ReplyDelete
 3. Thanks for the link. It is really amazing how it folds up.
  And your paper looks great!

  ReplyDelete

Leuk dat je m'n blog bezoekt, bedankt voor je reactie!


Thanks for visiting my blog. It's fun to read your comment!

Related Posts with Thumbnails

yep, i'm counting too :)