Mijn boeken vind je hier: boeken op Papieren Avonturen

17 December 2010

printen op een visitekaartje
printing on a business card

Ik had een stapel visitekaartjes waar ik een kerstwens op wilde printen en de printer lust niet van die kleine (10x6 cm) stukjes papier. Maar niet getreurd, daar is een slim trucje voor en omdat er altijd zijn die zoiets nog niet gezien hebben maar even wat foto's en op het blog ermee.
I had this stack of blanc business cards and wanted to print a holiday wish on those. My printer doesn't like the small size (appr 4x2,4") but fear not, there's a clever way around it. In case some doesn't know I've made photos of the process.Eerst een tekst opmaken
First design a textVervolgens op een gewoon A4 printen. Bepaal waar het kaartje op het papier moet komen en geef dat met een paar streepjes aan. Tegen het licht houden werkt goed.
After that print on a regular lettersize sheet. Line your small card on the sheet and mark. Hold against light works well for this.


natuurlijk is het kaartje blanco als ik echt print :)
obviously the card will be blanc when i really print :)

Plak het kaartje met makkelijk loslatende schilderstape vast. Ik doe alleen de kant die de printer in gaat, maar sommige printers maken een bocht, misschien beter om dan boven en onder tape te plakkken)
Attach the card with low tack painters tape on the sheet. I only attach the side that feeds in the printer first, you can always use tape on the top and bottom of course, especially when your printer curves (?) the paper while feeding through.

Mooi geprint op een klein stukje papier
Nicely printed on a small piece


Ik had twee vellen, terwijl de een printte maakte ik de volgende klaar. Je kunt natuurlijk ook meerdere kaartje op een vel plakken, maar dat heb ik nooit geprobeerd.
I used two sheets, printing one and preparing the next. Perhaps it's easier to prepare more cards on one sheet, I never tried that.
˚˚˚˚˚
diclaimer :)
plakband door je printer halen op eigen risico!
feeding tape through your printer at your own risk!

˚˚˚˚˚


post signature

7 comments:

 1. Leuk idee om je visitekaartjes een goede bestemming te geven..

  Thanks Jolande

  ReplyDelete
 2. Hmm, als ik dit zie, dan denk ik eigenlijk 'waarom al die moeite?´ een stuk stevig wit papier, de tekst tig keer in een word docu opmaken en je print zo een paar vel, even onder de snijmasjien en klaar!

  Hmm zo nalezend is dat ook wel wat werk ;) :D

  Naja, ik bewerk mijn visitekaartjes wel met stempels en inkt, dan gebruik ik mn printer voor het ´grotere´werk ;)

  ReplyDelete
 3. @sproet:

  ik dacht al waar blijft die opmerking ;)

  het werkt juist ook als je een leuk restje papier hebt waar je nog iets op wil printen, daar gebruik ik deze manier ook meestal voor. Deze keer deed ik het zo omdat ik die kleine kaartjes nodig had en ik geen Nederlandse kersttekststempels heb. Uitlijnen in Word vind ik een ramp, tabellen, kolommen, het is altijd wat, je krijgt het nooit mooi pas uitgesneden, vandaar.

  ReplyDelete
 4. @sproet, ben ik nog even

  even aan manlief gevraagd hoelang hij gisteren over de afwas deed, ong 10 minuten, die tijd heb ik gebruikt om te printen, dus dat valt dan weer mee voor 40 kaartjes, en alles was gelijk op maat :)

  ReplyDelete
 5. Handig idee lijkt mij!

  En nu weet ik ook hoe het anders kan, of toch maar beter niet...:-]]]

  ReplyDelete
 6. Dit omzeilt wel het 'gepruts' met kolommen en tabellen inderdaad. Mooi met een marmertje als voorzijde denk ik dan :) Handig ideetje en wat nog veel handiger is: een man die ondertussen de afwas doet, super!

  ReplyDelete

Leuk dat je m'n blog bezoekt, bedankt voor je reactie!


Thanks for visiting my blog. It's fun to read your comment!

Related Posts with Thumbnails

yep, i'm counting too :)