Mijn boeken vind je hier: boeken op Papieren Avonturen

12 January 2012

kleine dingen #5
small things #5


'an unexpected compliment'
Ben weer terug bij mijn 'kleine dingen boekje' en moet duidelijk weer op gang komen met letters tekenen, dat is nog geen tweede natuur voor me (en over de schaduwen heb ik het maar helemaal niet, niet vergeten: oefenen oefenen oefenen oefenen oefenen)
Back to my 'small things journal' and I have to get into gear again, drawing letters is not yet a second nature for me (and don't get me started on shadowing, note to self: practice practice practice practice practice )


PITT pen 's' - watercolor paint - Derwent pencil 7B - coloring pencils Bruynzeel (all greens and browns I own)

post signature

13 comments:

 1. Het ziet er mooi uit. Leer je bij die cursus meer je eigen handschrift zo te gebruiken of krijg je ook tips en trucs hoe je de letters tekent (voorbeeldjes van hoe te tekenen ofzo?

  ReplyDelete
  Replies
  1. @jessica: Letterlab is een 'online-cursus' via Creative Workshops op Ning. Lori Vliegen laat in een 17-tal videos in detail zien hoe je 'gewone' (Amerikaanse) schoolletters schrijft en hoe zij ze versiert. Dus 1 lettertype! Een heel simpele les, absoluut geen kalligrafiecursus, maar erg verhelderend voor mij. Langzaam schrijven en VEEL oefenen is bij mij het credo. Sommige letters zijn me iets te Amerikaans, dus daar geef ik maar mijn eigen Nederlandse lagere school-draai aan :)
   De Ning-website is in het begin wel een beetje lastig navigeren, maar dat went vrij snel. Er staan inmiddels ook allerlei voorbeelden van medecursisten op de site.
   Alle lessen zjn in 1x beschikbaar. Ik raad je aan ze allemaal te bekijken en veel te oefenen. Ik heb echt bladzijdes vol geschreven, de achterkant van mislukte printwerken is daarvoor ideaal (we blijven zuunig). Het eerste werk waar ik een beetje tevreden over was heeft me een hele middag gekost...

   Of je het de moeite waard vind, is natuurlijk helemaal aan jezelf, ga ervan uit dat het heel simpel is en dat je daar zelf verder op borduurt. Ik vond het de moeite waard, maar dat had je vast al door. Er zijn beslist mensen die zelf allerlei letters kunnen bedenken, ik ben niet zo handig en heb aanwijzingen nodig om dingen te 'zien' :)

   Delete
 2. Super Dymphie!!!!
  Ik denk dat ik het toch ook moet gaan proberen!!!

  ReplyDelete
 3. Je hebt gelijk, het is oefenen, oefenen, oefenen. Ik moet zelf ook maar weer eens beginnen.
  Maar dit ziet er weer heel mooi uit.

  ReplyDelete
 4. Oke, dank je voor je antwoord. Ik zit er nog best over te twijfelen. Het ziet er zo mooi uit, maar als ik mijn handschrift zie springen de tranen me in de ogen (nou ja bijna dan). Dat houd me nog een beetje tegen. Dat oefenen met de letters schrijven is best leuk. Ik had het er pas over met de meester van mijn zoon (groep 3) en kreeg zomaar een schrijfkaart mee als voorbeeld :-).

  ReplyDelete
 5. Dymphie, ik geef je een groot COMPLIMENT !!!
  Ik vind jouw doorzettingsvermogen super en jouw letters ook! Met deze resultaten zou ik heel blij zijn (-:
  Groetjes, Judith

  ReplyDelete
 6. Als ik je uitleg lees hierboven krijg ik nog meer respect! Wow! Het is anders niet aan die pagina's te zien dat het soms 'moeilijk' gaat. Het lijkt zo vlot geschreven!
  Een mooie pagina! Zal niet van de postbode gekomen zijn dus, dat compliment :)

  ReplyDelete
 7. heeee, ideeeee!
  ik vond dit miniboekje van jou al eerder leuk, maar ik schreef net op ons blog dat ik nog inhoud zoek voor een miniboekje waar ik net mee ben begonnen (omslag heb ik al), je brengt me ineens op een idee.....ik ga maar eens proberen of ik ook zo mooi kan schrijven....??!!
  groetjes
  evelyn

  ReplyDelete
 8. Ik heb je reply boven gelezen en kom tot de concluddie dat ik mer er niet aan waag ;) ik had al zo'n moeite ket kalligrafie. Dus ik geniet hier van jou prachtig werk! Toppie.

  ReplyDelete
 9. Ziet er niet uit dat het je moeite kost!
  Is wel erg leuk als je zo kunt schrijven...leuk met schaduw en zo.
  Als ik eens heeeeel veeeel tijd heb lijkt het me erg leuk om te gaan doen!

  ReplyDelete
 10. just a beautiful little thing!

  we start a new Challengeblog
  NEW:MOO-MANIA


  xxx Susi

  ReplyDelete
 11. Erg mooi, ben ook weg van de rand.

  ReplyDelete

Leuk dat je m'n blog bezoekt, bedankt voor je reactie!


Thanks for visiting my blog. It's fun to read your comment!

Related Posts with Thumbnails

yep, i'm counting too :)