Mijn boeken vind je hier: boeken op Papieren Avonturen

28 February 2011

een maand - een boek 2
a month - a book 2

all photos are clickable to enlarge - alle foto's zijn voor vergroting aanklikbaar

Uitdaging 1:
In '500 handmade books' staat een boek van Erin Zamrzla gemaakt van een eierdoos. Anneke daagde me uit (en zichzelf ook!) om in februari een boek te maken naar dat voorbeeld ...o lievehelp
Challenge #1:
One of the books in '500 handmade books' is the egg carton book by Erin Zamrzla. For our February books Anneke challenged me (and herself!) to make one inspired by that one ...oh dear

Uitdaging 2:
Vanaf het moment dat deze eieren in de winkel liggen wil ik al iets met die apart gevormde doos doen, dit was een mooie gelegenheid om dat eens te gaan proberen.
Challenge #2:
From the moment I noticed this cool egg carton I had to make something with it, this was a good opportunity to do so.doos is gemaakt van kokosvezels, veel steviger dan het gewone zachte karton
box is made from cocos fibers, much more sturdy than the usual soft carton


Uitdaging 3:
Losse vellen wilde ik naaien, maar de doos is rond en ronde bladzijdes hebben toch ook een rechte kant nodig, anders bladert het echt helemaal niet, neem dat maar van me aan, hummmmpf
Challenge #3:
Single sheets, that's what I wanted to sew for this month, but a circle shaped carton needs circle shaped sheets, and those pages need a straight edge for paging, take my word for that, hummmmpf 


Uitdaging 4:
Omdat ik op touw naaide en geen naaibank heb, heb ik er een geïmproviseerd. Van het vorige boek dat ik zo maakte (klik), kon ik me herinneren dat het zonder naaibank eigenlijk nauwelijks te doen is (blij dat ik 
daar op tijd aan dacht).
Challenge #4:
Sewing on cords without a sewing bank made me to improvise. I sewed a book on cords without sewing bank once before (click), which is almost 'mission impossible' (glad I remembered that in time).


improvised sewing bank
geïmproviseerde naaibank
Al die uitdagingen en wat hoofdbrekens later werd het dit:
All those challenges and some false starts brought this:
Geel garen voor het naaiwerk gebruikt, om te vieren dat het voorjaar voor de deur staat. Sluiting uit de kralenwinkel, aan het touw geknoopt als hier: klik.
Yellow thread for sewing, to celebrate spring is around the corner. Closure from the bead section in the craft store, fastened on the cord like this: click.
De ronde pagina's zijn uit bruine papieren zakken gesneden en hebben allemaal een rechte uitbouw gekregen. Dat was plakken geblazen... Deze manier van naaien zorgt dat de bladzijdes bij een geopend boek mooi vlak liggen. Al maakt het bij zo'n hopeloos onpraktisch omslag niet veel uit :)
The round pages are cut from brown grocery bags and all have a rectangle extension. That was a lot of pasting... This sewing style makes all pages lay flat when the book is opened. On the other hand it doesn't matter much with such an unpractical cover :)


flowers and their origins


Over het algemeen ben ik meer een boekenmaker dan een boekenvuller, maar voor de verandering besloot ik er eens iets in te maken (=Uitdaging 5 jawel)
Mostly I'm more a bookmaker than a bookfiller, for a change I decided to make something on the pages (=Challenge 5 yep)


Geen collectie eierfoto's, al zou dat ook leuk geweest zijn. Wel negen voorbeelden van zelfgeknutselde bloemen (allemaal te vinden via: 'Deze is ook leuk'). Er zijn nog wat lege bladzijdes over voor nieuwe bloemen.
No egg photos, that would have been fun too, but nine examples of handcrafted flowers (all found via: 'Deze is ook leuk'). There are some empty pages left for additional flowers.


Ben HEEL benieuwd naar Anneke's eierdoosboek! Dat ding van mij is erg 'au naturel' gebleven, ik heb horen fluisteren dat het boek van Anneke heel kleurrijk is...
I'm so VERY curious to see Anneke's egg carton book! Mine is very 'au naturel', a little birdie told me Anneke's book is very colorful...
˚˚˚˚˚˚˚˚˚
Nou, dat was een boel tekst voor een zo'n eierdoos, hieronder nog een luchtige video met een verrassende kijk op eierdozen :D
'The One Ronnie', met een eierdoos in de hoofdrol (zeker tot het eind kijken!)
So, that was a lot of text for one egg carton, below a fun video with a surprising take on egg containers.
'The One Ronnie', featuring an eggs box (be sure to watch till the end!)˚˚˚˚˚˚˚˚˚
Anneke bedankt voor deze gave uitdaging, ik heb nu al weer zin in onze volgende ...en voor maart mag ik het thema kiezen, o lievehelp :)
Anneke, thank you so much for the fun challenge I'm excited to start our next one ...and for March choosing the theme is my task, oh dear :)
post signature

21 comments:

 1. oh deze is ook al zo gaaf, al ben jij op de ecologische toer gegaan hihi. Leuk dat de basis(eierdoos) hetzelfde is, maar dat ze voor geen meter op elkaar lijken, ik vind het zo'n leuk idee, het is wel wat voor pasen(wordt dus nog eentje maken)

  ReplyDelete
 2. wauw... wat ongekend knap, artistiek en superleuk is ie geworden zeg!
  Dat noem ik nog es een uitdaging!
  knap werk!!

  ReplyDelete
 3. Deze is ook al zo apart! heb nog nooit zo'n mooi eierdoosje gezien.

  ReplyDelete
 4. Ik kan mijn ogen niet geloven! Wat zijn jullie vindingrijk en creatief!! Wat een opdracht, en wat een prachtig resultaat! Mooi thema ook.
  Gefeliciteerd hoor!!

  ReplyDelete
 5. Nou dat is inderdaad een uidaging!
  Maar wel ontzettend mooi geworden. Knap dat jullie van toch een restproduct zoiets moois weten te maken. Ik doe het je niet na.

  ReplyDelete
 6. Ik moest even gereanimeerd worden na het zien van al dat moois :)
  Prachtig boek, Dymphie. Je basisdoos is natuurlijk al schitterend op zich (en stevig ;)), wat een geluk dat je daar niks aan veranderd hebt! Het zijn wel wat uitdagingen bij elkaar! Heel mooie binding (ken ik niet), mooie sluiting ook, die ronde vorm van de pagina's vind ik heel mooi! De binnenkant is ook heel origineel! Je schreef bij DIOL dat je nooit genoeg krijgt van papieren bloemen, ik geloof het graag nu :) Schitterend boek, moet heel veel werk geweest zijn! Mooie foto's ook en een prachtig verhaal erbij plus te gek filmpje!

  ReplyDelete
 7. What a fun project you two are up to....amazing work ....

  ReplyDelete
 8. hahahaha....heerlijk om dit projekt te bekijken...wat een werk en wat een plezier stralen er vanaf. Veel plezier met je volgende uitdaging...kijk er naar uit!!

  ReplyDelete
 9. Ik dacht eerst dat lukt nooit, maar na iedere foto moet ik toegeven het is je weer gelukt! Prachtig, creatief en met leuke inhoud. Super gedaan meid!!

  ReplyDelete
 10. Dat is inderdaad een uitdaging! maar het is een erg gaaf boek geworden!

  ReplyDelete
 11. Schitterend is het geworden, Dymphie! Een eierdoosboek, hoe verzin je het?!!!

  ReplyDelete
 12. ik heb net al Annekes kunst bewonderd, wat een kunstenaars zijn jullie toch en wat een hartsikke leuke challange voor ons kijkers. Ik heb genoeten en de binnenkant van je boek is een ware enceclopedie ☺ ohja, dat fimpje, leuk!!!!!!!!!!!!!!! ik lag in een deuk, rijmt ook nog, jammer dat wij de bbc niet door krijgen, ik mis een hoop ☺ heerlijk die droge humor, daag meid

  ReplyDelete
 13. Dymphy, echt geweldig!
  Heeeel bijzonder wat je bedacht en gemaakt hebt.
  Wat is dit leuk!!!

  En het filmpje...dit is nog eens humor!

  ReplyDelete
 14. you are so creative and imaginative Dymphie
  Love your rescue of that cool cartoon...your book is amazing!
  Happy March
  oxo

  ReplyDelete
 15. Ha, Dymphie, die dozen heb ik nog niet gespot, maar jouw oog viel er natuurlijk gelijk op!

  Een prachtcreatie, wat leuk dat je ook gelijk een inhoud erbij hebt geknutseld, zo is het ook nog een mooi naslagwerk.

  Geweldig mooi!

  ReplyDelete
 16. wat een enorm creatieve uitdaging die eierdoos en alsof dat nog niet genoeg was,hup zomaar nog een paar uitdagingen erbij! Het resultaat is om van te snoepen en je hebt me gelijk weer op ideeen gebracht...morgen of overmorgen daarover meer op mijn blog;-)
  xxDebbie

  ReplyDelete
 17. Heel leuk om al die vele enthousiaste reacties te lezen! Helemaal terecht ook!

  ReplyDelete
 18. PS: Kunstige naaibank heb je gemaakt! De mijne staat hier stof te vergaren :)

  ReplyDelete

Leuk dat je m'n blog bezoekt, bedankt voor je reactie!


Thanks for visiting my blog. It's fun to read your comment!

Related Posts with Thumbnails

yep, i'm counting too :)