Mijn boeken vind je hier: boeken op Papieren Avonturen

1 March 2014

Winterfotojacht 2014

Sorry, no English translation in this blogpost. It's all about the "Winter photo scavenger hunt".

˚˚˚˚˚˚˚˚Vandaag is de linkenlijst van de Winterfotojacht officieel geopend. Het was een bijzondere winter, eigenlijk was er helemaal geen winter voor de meesten. De traditionele sneeuw- en ijsfoto's (waar ik in ieder geval stiekem op hoopte) zullen niet veel gemaakt zijn. Maar het lukte de 'noorderlingen' of diegenen die de sneeuw opzochten vast wel om een mooi wit, ijzig plaatje te schieten.
Hieronder mijn keuze van de Winterjachtfoto's die ik maakte. Wie het Winterfotojacht-blog volgde, heeft een aantal daar al eens voorbij zien komen.

 1. confetti

Carnaval vier ik niet (meer) en een enorm feestvarken ben ik ook al niet. Dus dat werd een opstelling in huis. Ongeveer 389 foto's later had ik de gewenste confettiregen een beetje in beeld...

 2. bloem

In december werd er een vreemde knol in m'n handen geduwd. 'Gewoon op een schaal in de kamer en verder niets aan doen', werd er nog bij gezegd. Tot mijn verbazing kwamen er, na een aantal weken, heel voorzichtig stengeltjes met knopjes uit. De knopjes werden bloempjes, ienienienie cyclaambloempjes.

 3. zwart-wit

Canadese ganzen, je ziet ze steeds vaker, zelfs in de stad. Dit stel had begin februari al flink het voorjaar in de kop. Omdat ze nogal veel zwart-wit in hun verenkleed hebben, vond ik dat ze wel voor dit nummer mochten meedoen. En om zeker te zijn, heb ik de hele foto maar omgezet naar zwart-wit.
 5. serie

Deze zag je al eerder op het Winterfotojacht-blog. Onderweg over de Philipsdam stopten we even bij het uitzichtpunt bij de Krammersluizen.
 5. ijsbeer

Ha, daarvan dacht ik dat 't een makkie zou zijn. Hier in de buurt staat een bronzen beeld van een beer. Winter, dus je verwacht zeker wel een keer ijs en sneeuw op dat berenbeeld. Niet dus...
Nu wil het dat we jaren geleden in oktober in Churchill (Canada) waren en daar lopen in die maand ijsberen rond, wachtend tot de zee dichtvriest. Natúúrlijk ongelofelijk veel rolletjes volgeschoten in dat predigitale tijdperk en natúúrlijk moeten al die foto's nog ingeplakt. De doos maar eens omgekieperd, wat was het leuk om al die berenfoto's weer terug te zien.
Eigenlijk best wel een goeie winterklus. Dat inplakken. Voor volgende winter. Ofzo.
 6. schaduw

Even de fiets aan de kant gezet. Dat is dan weer wel het voordeel van een winter zonder sneeuw en ijs, het fietst een stuk gemakkelijker.

 7. bokeh

Opnieuw een die ik al eerder liet zien. Pas op! Als je er te lang naar kijkt, springt het glazuur spontaan van je kiezen.

 8. jouw kleur

Hiervan wist ik gewoon dat het niet makkelijk zou zijn. Er zijn maar weinig kleuren die ik niet mooi vind en kleur bekennen is dan best moeilijk. Het liefst had ik toch wel een keer een regenboog op de kiek gezet.

 9. gevleugeld

Half februari waren we in de Hortus in Amsterdam en daar vlogen in een van de kassen vlinders rond. Echt een winterse aanblik was het niet, verrast waren we wel. Yep, dik spijt dat de macro-lens niet mee was.


10. lijnen

Overal om me heen zie ik lijnen, recht, gebogen, alle vormen. Tijdens een korte wandeling achter Gouda viel mijn oog op de subtiele lijnen van die al de sloten tussen de weilanden.

11. koud hè?

Ook deze liet ik al eerder zien, o.a. op de FB-pagina. Het sedumdak van ons tuinhokje was op een ochtend mooi berijpt. Helemaal blij, een trapje erbij gesleept en een paar echt winterse plaatjes kunnen schieten.

12. bloemetjesservies


Dat was een moeilijke. In mijn omgeving zijn er niet al te veel bloemetjes op serviezen te zien. Dan brengt een etalage uitkomst.

13. gezicht op een onverwachte plaats

Echt, ik zie altijd overal gezichten, alleen de laatste weken niet. Misschien te veel gefocust? Maar opeens lachte deze vrolijke me recht in 't gezicht uit.

14. stal

Afgelopen winter is een dieptepunt geweest wat betreft het aantal wandelkilometers. En als je wandelt zie je nog wel eens een stal onderweg. Nu bleef het bij een kinderboerderij. Nog een foto die ik al eerder liet zien.

15. winters zelfportret


Ik ben niet zo van de 'selfies' en meer winter dan dit hadden we niet, dus ook deze laatste zag je al eerder
Het werken met een rijtje thema's om foto's te maken, is echt leuk. Al valt het niet altijd mee, je kijkt toch anders om je heen met zo'n lijst in je achterhoofd. Ik ben ook wel heel nieuwsgierig hoe anderen de onderwerpen hebben geïnterpreteerd. Leuk om inspiratie op te gaan doen!

Tot en met 20 maart heb je tijd om je foto's te linken op het Winterfotojacht-blog!

20 comments:

 1. No worries, the pics are still wonderful.

  ReplyDelete
 2. Supermooie foto's Dymphie! Leuk dat je nog wat nieuwe exemplaren voor ons in petto had, die we nog niet eerder zagen. Prachtige cyclaampjes!
  Dank je wel om deze jacht op te zetten Dymphie. Het was de moeite waard!

  ReplyDelete
 3. Schitterende foto's Dymphie!
  Confetti.....Super.
  Hoe je die potloden zo mooi in het gareel gekregen hebt....
  Door de fotojacht ben ik weer veel wijzer geworden over foto's maken!
  Thanx!

  ReplyDelete
 4. Wat super om deze mooie foto's bij elkaar te zien! Die potloden vind ik een vondst weer! En wat mooi die cyclaampjes...
  Ik ben nog niet klaar, de confetti komt hopelijk morgen bij de optocht...
  Fijn weekend, Gerrina

  ReplyDelete
 5. Prachtige en boeiende verzameling, Dymphie!

  ReplyDelete
 6. Mooie verzameling foto's zo op rij! Mijn complimenten. Bedankt voor de inspiratie en de opdrachten. Ik heb er met plezier aan gewerkt. Groetjes Debby

  ReplyDelete
 7. Heel mooie reeks met nog veel nieuwe dingen, wow. Van die potloodfoto ben ik ook fan :)
  En die berenfoto's, ja dat is goed bedacht :) De snoepjes bokeh blijf ik leuk vinden!
  Ja het was een leuke jacht, bedankt!

  ReplyDelete
 8. Mooie foto's, complimenten!
  Haha, ik ben ook fan van de potlodenfoto :-)

  ReplyDelete
 9. Schitterende foto's Dymphie! Ik niet mee van al jouw inspiratie bij de onderwerpen.

  ReplyDelete
 10. Mooie verzameling! Die potloodfoto is mij echt mijn favoriet.

  ReplyDelete
 11. Leuk om te zien! Je bokeh vind ik heel erg leuk en de ganzen in zwart wit erg mooi!!

  ReplyDelete
 12. Wat leuk om ze nu allemaal bij elkaar te zien!
  Goede vangst bij deze jacht :-)
  Ik ben nog niet klaar, maar kom binnenkort met mijn resultaat!

  ReplyDelete
 13. Super mooie foto's Dymphie! De kleuren foto is favoriet! :-))

  ReplyDelete
 14. Ik vind jou bokeh nog steeds super cool!!!! Een hele mooie serie Dimphie. Ik heb ook genoten om mee te doen. Kijken wat nu volgt 😊

  ReplyDelete
 15. Het antwoord over de MAAN-dag foto vraag staat er bij :-)
  http://riannevanderwaals.blogspot.nl/2014/03/maan-dag.html?showComment=1393958906858#c1114783437949396771 Groetjes, Rianne

  ReplyDelete
 16. Heel mooi, allemaal! Maar als ik moet kiezen (wat wel moeilijk is): 11. De foto's zijn heel mooi en de kleine vierkante uitsneden naast elkaar geven het geheel iets extra.
  Ik hoop dat er een lentejacht komt, zodat we verder kunnen genieten van je foto's.

  ReplyDelete
 17. Mooie foto's en de opdrachten soms verrassend uitgewerkt, zoals bij de kleurpotloden. Kiezen en toch geen keuze gemaakt, heel mooi! En de tumtummetjes in de bokeh vond ik ook een prachtvondst. Bedankt voor het organiseren van deze winterfotojacht.

  ReplyDelete
 18. Prachtige reeks, Dymphie! Voor kleur en bokeh heb je heel originele oplossingen bedacht. Je serie vind ik ook erg mooi! Succes volgende winter ofzo met inplakken, herkenbaar, er liggen hier ook nog ladingen losse foto's. Bedankt voor de organisatie!

  ReplyDelete

Leuk dat je m'n blog bezoekt, bedankt voor je reactie!


Thanks for visiting my blog. It's fun to read your comment!

Related Posts with Thumbnails

yep, i'm counting too :)